Restoranların təmizlənməsi
İnsanların xoş vaxt keçirdikləri kafe və restoranlar intensiv istifadə edilən sahələrdəndir. Buna uyğun olaraq kafe və restoranların təmizlənməsi insanlar üçün gigiyenik mühit təmin etmək və gigiyenik mühitdə yemək/içki hazırlamaq üçün ən vacib şərtlərdən biridir.
Kafelərin təmizlənməsi
Kafe və restoranların intensiv
istifadəsi, mətbəx bölməsində yemək və içkilərin hazırlanması qısa zamanda təmizlik
ehtiyacına səbəb olur. Buna görə də kafe və restoranların digər ərazilərə nisbətən
daha tez-tez təmizlənməsi lazımdır. İstifadə intensivliyindən asılı olaraq gündəlik
olaraq edilən ümumi təmizlikdən başqa, sağlam bir mühit üçün ayda bir neçə dəfə
ətraflı təmizləmək az qala bir zərurətdir.
Kafe və restoran təmizlənməsi
Kafe və restoranları ümumilikdə iki hissəyə bölmək olar. Birinci hissə insanların oturub yeyib-içdiyi hissə, ikinci hissə isə mətbəx hissəsidir. Kafe və restoran təmizlənərkən bu bölmələrdə ayrıca üsul və materiallardan istifadə edilməlidir.
İnsanlara açıq olan bölmələrin təmizlənməsində stol və
stullar ətraflı təmizləndikdən sonra səth təmizləyicilərdən istifadə edilərək
silinir və döşəmə təmizlənir. Burada üstünlük veriləcək məhsulların pis iy verməməsi,
keyfiyyətli olması və heç bir qalıq buraxmaması son dərəcə vacibdir. Bundan əlavə,
təmizlik zamanı ətraf havalandırılmalıdır. Beləliklə, ətrafdakı hava dəyişdirilir
və təmizləyici məhsullardan yaranan qoxular boşaldılır.
Kafe mətbəxinin təmizlənməsi
Mətbəxin, yəni yeməklərin hazırlandığı bölmənin təmizlənməsi
daha ətraflı şəkildə aparılır. Çünki bu bölmə daha çox təfərrüatları ehtiva
edir və nəzərdə tutulan istifadəni nəzərə alaraq çirklənmək daha asandır.
Tökülmüş qida maddələri və digər elementlər mətbəxlərin çirklənməsini
asanlaşdırır. Bu səbəbdən kafe və restoranların təmizlənməsi zamanı sözügedən
hissəyə xüsusi diqqət yetirilməlidir . Burada istifadə olunacaq təmizlik məhsulları
insan sağlamlığına zərərli deyil və güclüdür, təmizlik keyfiyyətini göstərmək
baxımından nəzərə alınmalıdır.

